Головне меню
ЗБИРАЛЬНИЦТВО. ЧЕРЕМША. ПОХІД ВИХІДНОГО ДНЯ 25.03.2017

Субота, вирішив нарешті піти в ліс по черемшу, так як погода на минулих вихідних не дозволяла кудись іти. Температура різко понизилась і трималася вночі в районі від -1 до 3 тепла. Відповідно, ріст усього сповільнювався. Пішов у ліс з метою назбирати черемші, викопати декілька цибулин для насадження вдома у саді, щоб було під рукою кожного року, викопати декілька цибулин синіх пролісків, щоб посадити вдома на клумбі.

По дорозі вирізав з дубової гілки примітивну лопатку, адже цибулини черемші досить глибоко залягають під землею, відповідно важко її викопувати, не пошкодивши коріння.

Саркосцифу не збирав, так як не мав коли з нею морочитися, хоча її у цей час уже достатньо багато.

По дорозі у лісі та попри ліс, на полі, уже цвіте первоцвіт, тож я назбирав трохи квітів для сушки, щоб потім взимку заварювати чай у комплексі трав від кашлю.

Ліс уже переповнений співом птахів. У цей час минулого року вже помічав перелітних вальдшнепів – тепер їх щось не бачив. Зате помітив велику кількість диких голубів (в’яхирів, припутнів) у лісі. Також готуються до парування.

Березовий сік майже не тече – низькі температури сповільнили тік соку. Поставив на пробу ще раз бутилку, може серед тижня вдасться піти провірити.

Медуниці мало, зустрів тільки декілька квіток, рвати не став, дочекаюся тепла і більшої її кількості, також на чай. Взагалі-то цього року вирішив уже не робити універсальні настоянки з лікарських трав на спирту, так як у мене мала дитина, тому є потреба заготовляти трави у сухому вигляді для чайків.

П.с. Цього року насадив близько 30 гілок чорної смородини, 4 кущі агрусу і 3 гілки червоної позички (порічки). Скопав землю минулої суботи, потоптався по ній, щоб утрамбувати і усунути повітряні камери у землі, гілкою проробив отвори у землі і просто просував гілки смородини у землю, зверху трохи притопчуючи землю. Цієї суботи помітив, що гілки проростають. Нульова температура їм не нашкодила.

Популярні публікації

30.12.2019, 12:29
ЛІСОВИЙ ПЕРЕДНОВОРІЧНИЙ КОРПОРАТИВ. ГЛІНТВЕЙН. З НОВИМ РОКОМ!
28.08.2019, 13:44
БУШКРАФТ І МЕТАЛОПОШУК. 2 ПОЛОВИНА ЛІТА 2019 РОКУ
17.02.2016, 20:19
Дотик природи. Записки від 01.01.2016р.
16.03.2018, 15:47
Сезон грибництва 2017 року
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar