Головне меню
Декілька корисних лайфхаків для ситуацій "якщо забули вдома..."

Саморобна голка
Якщо в поході у вас порвався одяг і спорядження, а голку ви забули вдома (втратили або зламали), не поспішайте панікувати. Саморобну голку можна зробити з глоду, колючки якого дуже міцні і гострі. Для початку зріжте колючку рослини за допомогою ножа, очистіть від червоної шкірки і обріжте потовщення, яким колючка кріпиться до стовбура. Тепер вам належить найскладніше. Необхідно зробити жолобок близько тупого кінця колючки, щоб прив'язати до нього нитку. Жолобок не повинен бути занадто глибоким, інакше голка зламається, але якщо він буде зовсім маленьким, нитка просто зіскочить з голки. Можливо, вам буде потрібно зіпсувати кілька саморобних голок, поки ви досягнете потрібного результату. Як тільки це вийде, прив'язуйте нитку до голки і приступайте до шиття. Якщо у вас до того ж немає нитки, її можна витягнути з будь-якого предмета одягу.


Кип'ятіння води без казанка
Якщо у вас зламався казанок, або ви опинилися на природі без нього, можна скористатися способом кип'ятіння води, який був відомий ще індійцям Дакота. Все, що вам потрібно - водонепроникний одяг - куртка або кепка. У випадку з курткою, їй знадобиться надати форму. Цього можна досягти, вистеливши курткою яму в землі. Головне, щоб вода не витікала. Домогтися кип'ятіння води в подібній ємності можна за допомогою розпечених каменів. Для цього назбирайте невеликих каменів і киньте їх в багаття. Як тільки камені розжаряться, кидайте їх в воду, і вода відразу закипить навколо них. Не страшно, що разом з камінням в воду потрапить попіл, він нешкідливий для організму.


Повалити сухе дерево без сокири і пилки
Якщо вам потрібно повалити сухе дерево без сокири і пилки, цього можна досягти за допомогою довгої гілки і ременя. Дерево дуже важко звалити, якщо штовхати його знизу, але ближче до верхівки важіль більш потужний і стільки зусиль вже не буде потрібно. Прикріпіть до довгої гілки ремінь або куртку і накиньте на верхівку дерева. Штовхати не рекомендується, гілка може тріснути, а ось тягнути можна - дерево завжди міцніше на розрив, ніж на злам. Тягніть, розхитуйте - і дерево неодмінно впаде, якщо воно сухе.

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar