- 10.09.2019
- 1947 Переглядів
- 0 Коментаріів
Використання для приготування їжі гарячі камені - це аналог барбекю для походів. Розведіть вогнище на платформі з каменів, а після того як дрова прогорять, камені будуть залишатися гарячими протягом часу, достатнього для приготування продуктів.
Оберемком зелених гілок зметіть з каменів попіл і вуглинки. Поміщене на камені м'ясо або овочі регулярно перевертайте. Пам'ятайте, що температура каменів по периметру платформи буде нижчою, ніж в центрі. Тому, якщо м'ясо необхідно готувати довго, спочатку покладіть його до краю і потім поступово рухайте до центру платформи.
Щоби готувати їжу довше (часто це необхідно для великих шматків м'яса і жорстких овочів), можна спорудити над камінням подобу печі. Викладіть поглиблення в землі товстим шаром каміння і розведіть на них огонь. Після згасання багаття очистіть камені від попелу і вугілля і помістіть на камені ваші продукти.
Закрийте яму гілками, на які товстим шаром насипте листя і землю. У такій печі, в якій продукти опиняються, немов в скороварці, можна готувати їжу протягом півтора-двох годин.
Схожі матеріали
Популярні теми
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.