Головне меню
Приготування їжі на каменях

Використання для приготування їжі гарячі камені - це аналог барбекю для походів.  Розведіть вогнище на платформі з каменів, а після того як дрова прогорять, камені будуть залишатися гарячими протягом часу, достатнього для приготування продуктів.

Оберемком зелених гілок зметіть з каменів попіл і вуглинки. Поміщене на камені м'ясо або овочі регулярно перевертайте. Пам'ятайте, що температура каменів по периметру платформи буде нижчою, ніж в центрі. Тому, якщо м'ясо необхідно готувати довго, спочатку покладіть його до краю і потім поступово рухайте до центру платформи.

Щоби готувати їжу довше (часто це необхідно для великих шматків м'яса і жорстких овочів), можна спорудити над камінням подобу печі. Викладіть поглиблення в землі товстим шаром каміння і розведіть на них огонь. Після згасання багаття очистіть камені від попелу і вугілля і помістіть на камені ваші продукти.

 

Закрийте яму гілками, на які товстим шаром насипте листя і землю. У такій печі, в якій продукти опиняються, немов в скороварці, можна готувати їжу протягом півтора-двох годин.

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar