Головне меню
Способи розведення вогню

Як не банально це звучить, але розводити вогонь у походах потрібно за допомогою сірників або запальнички. Будь-які нестандартні способи розведення вогню придумані на випадок надзвичайної ситуації, тобто для виживання. У звичайному поході ви зможете хіба що здивувати когось цікавими навичками в області розведення вогню, коли ви отримаєте іскру за допомогою двох склеєних смолою днищ пляшок, між якими знаходиться вода (таким чином можна отримати лінзу).

Вирушаючи в похід, потрібно подбати про вогняний набір, в який входять: дві коробки сірників, захищені від вологи, запальничка і сухе пальне. Все це повинно зберігатися в рюкзаку у інструктора, а якщо інструкторів двоє, можна обзавестися двома вогняними наборами, що убезпечить групу від будь-яких ризиків. Туристи, які йдуть в похід, повинні більше думати про те, як не спалити ліс, адже такі ситуації трапляються набагато частіше, ніж ті, коли у цілої групи туристів немає ні сірників, ні запальнички.

Нестандартні способи розведення вогню дуже люблять виживальники. Пограти у виживання дуже цікаво, коли ви знаходитесь в безпеці, але ми не радимо вам попадати в обставини, де навички виживання вам знадобляться. У будь-якому випадку все, що ви прочитали про виживання в статтях чи книгах, слід пробувати на практиці. У даній статті ми розповімо кілька способів розведення вогню без сірників.


Розведення вогню за допомогою використаної запальнички і вати

Що робити, якщо ваша запальничка спорожніла? Якщо ви хороший турист, пошукайте в аптечці, можливо, там знайдеться вата. Покладіть вату на тверду поверхню, зніміть з запальнички бляшанку, яка знаходиться близько кнопки, яка відповідає за газовий клапан, і починайте крутити кремінь, висікаючи іскри на вату. Вата спалахне вже через пару секунд. Замість вати можна використовувати будь-який інший подібний матеріал, типу тополиного пуху. Головне пам'ятати - горіти він буде недовго, так що тримайте під рукою тонкі гілочки або папір.


Розведення вогню за допомогою вати і батарейки

В даному випадку вам потрібно використовувати заряд батарейки для того, щоб отримати іскру. Зробити це найпростіше маючи під рукою фольгу, одна із сторін якої паперова. Така фольга зустрічається в пачках з-під сигарет або жуйок. З фольги потрібно вирізати тонку смужку 5-7 мм в ширину і з'єднати обидва контакти батарейки, вигнувши смужку фольги так, щоб її паперова сторона дотикалася грудки вати. Електрони побіжать по фользі, і її паперова сторона спалахне, давши довгоочікувану іскру.

Є й більш складні способи розведення вогню. Наприклад, тертя струни об дерево або перетворення шматочків льоду або лампочки в призму, однак описувати їх в статті досить проблематично, тим більше що в інтернеті у вільному доступі можна знайти відео-уроки, які допоможуть вам розвести вогонь цими непростими способами.

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar