Головне меню
Багаття "Дакота"

Як відомо, багаття бувають різних видів. Сьогодні - розглянемо докладно один з них - багаття Дакота. Назва говорить сама за себе-багаття прийшло з Північної Америки. Це багаття крім усього відрізняється своїм високим ККД. Простіше кажучи - дров жере мало, а користі приносить багато. До того ж воно мало помітне з відстані, так як влаштовується у викопаній ямі. Часу на пристосування і розведення багаття йде більше, але витрачені сили точно не пропадуть дарма.

Облаштування багаття

Вибирається місце для багаття і готується вогнище. Для цього в грунті викопують дві ями, одну для багаття, іншу для забезпечення повітряної тяги. Перша яма викопується на глибину до 30 см, діаметром 25 см вгорі і 35 см внизу. Друга яма діаметром 15-20 см відривається поруч з нею, на відстані 30 см під невеликим нахилом в сторону першої ями.

Ями внизу з'єднуються між собою ходом. Потім у велику яму закладається паливо, а друга яма з ходом служить піддувалом. Над вогнищем можна сушити одяг і готувати їжу. Такий осередок є найбільш зручним при сильному вітрі, а також в тому випадку, коли потрібно приховати свою присутність. Глибина ям залежить від тривалості користування багаттям. Для швидкого гасіння багаття і приховування місця його розведення потрібно скористатися грунтом і дереном, що залишився при викопуванні ям. Багаття достатньо засипати виритою землею і замаскувати зверху шматком дерну. Багаття Дакота не слід робити дуже великим. Розводячи багаття, рекомендується підтримувати полум'я так, щоб воно не показувалося на поверхні.

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar