Головне меню
ПАРТИЗАНСЬКИЙ (БОЛОТНИЙ) ВОГОНЬ

Дано: болотиста місцевість, до найближчого нормального лісу з дровами - кілька км, захід сонця - через півгодини. Питання: як швидко розвести вогонь на болоті, щоб приготувати гарячий чай?

Можна, звичайно, побудувати платформу, на якій і розвести вогонь. Але це довго, будівельного матеріалу мало, а до заходу, повторюємо, півгодини. Ось тоді нам на виручку і прийде «болотний» варіант багаття. Таким пристосуванням користувалися під час війни партизани.

Швидко обламуємо сухі гілки на стоячих (які не впали!) деревах. Ламаємо їх на палиці довжиною приблизно 40 см, а одну палицю товстішу беремо довжиною 60-70 см. Навколо неї за допомогою гнучких стебел обв'язуємо наламані короткі палиці. Виходить значний пучок дров, зв'язаних між собою. Кінець довгої палиці заточуємо, як кілок, і вбиваємо у вологий грунт. У нашому випадку вологий грунт прихопив морозець, тому глибоко забивати не знадобилося.

Запалюємо факел зверху, з центру пучка. Коли вогнище розгориться, над ним можна підвісити казанок з водою, закріпивши його на поперечній гілці з сусіднього куща, або просто тримаючи на гілці в руці.

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar