Головне меню
Боротьба з комарами без шкоди здоров'ю
24.03.2023, 10:19, Переглядів: 1064

Кульбаба - це не просто милі весняні квіточки, а ще й корисний продукт харчування. Молоде листя рослини позбавлене гіркоти, використовується в їжу як салат. З коренів варять корисну каву. Із нерозкритих бутонів готують мед, а квітки йдуть на запашне вино з кульбаб і ароматне варення.

20.03.2023, 11:02, Переглядів: 1393

Sarcoscypha coccinea є рідкісним і унікальним видом грибів, які зустрічаються в лісах помірного клімату по всьому світу. Його вражаючі червоні чашеподібні плодові тіла виділяють його серед інших видів грибів. Краса гриба Саркосцифи не обмежується лише його зовнішнім виглядом, а й його роллю в екосистемі.

18.03.2023, 18:24, Переглядів: 3768

Гриб Сморчок (Зморшок, Шушеребки, Morchella esculenta Pers.), науково відомий як Морчелла (Моркелла), є різновидом їстівних грибів, які високо цінуються любителями грибів за його унікальний і вишуканий смак. Це весняний делікатес, який зустрічається в різних частинах світу, включаючи Північну Америку, Європу та Азію.

11.03.2023, 19:19, Переглядів: 350

Березовий сік – це рідина, яка починає інтенсивно рухатися від коріння до всіх найменших галузок берези на початку весни. Рух соку відбувається після виходу дерева із зимового анабіозу і характеризується процесом насичення дерева поживними мінералами. Рух рідини в дереві – процес постійний від початку весни до пізньої осені, рідина живить і насичує галузки, листя, плоди дерев поживними речовинами, аналогічно руху кисню чи крові в живому організмі. На початку зими цей рух сповільнюється і зовсім зупиняється, рідина частково полишає дерево, залишаючись в деревині у незначній кількості.

05.03.2023, 20:35, Переглядів: 872

Хвоя та хвойні продукти мають величезну корисну базу, зокрема, для зміцнення імунітету та для лікування наслідків простуд і вірусних інфекцій. Висока концентрація вітаміну С, органічних та неорганічних мікроелементів – це лише частина властивостей. Чого вартий лише похід у спекотний безвітряний день в сосновий чи ялиновий ліс – тонкий аромат хвойних смол благовонно впливає на організм та настрій, достатньо години такої природної «інгаляції» і організм уже відчуває полегшення і приплив сил. Хвойними смолами наші предки загоювали відкриті рани, жували смоли для лікування хворіб шлунково-кишкового тракту, хвороби ротової порожнини.

« 1 2 3 4 ... 16 17 »