Головне меню
Як вижити в лісі: корисно знати кожному

Якщо ви вирушили в ліс цілеспрямовано, наприклад, в похід, то напевно запаслися і ножем, і компасом, і продуктами, і теплими речами. Але сьогодні давайте розглянемо ситуацію, коли ви просто заблукали, і екстремальне виживання ніяк не входило у ваші плани. Так з чого слід починати? Спробуйте додзвонитися до знайомих і рідних, якщо ваш стільниковий ловить сигнал, а також покричати традиційне «ау» - можливо, в лісі є інші люди, які вас почують. Якщо нічого не вийшло, прямуємо далі.

Отже, перше, що необхідно знати про те, як вижити в лісі, що страх зараз - далеко не найкращий помічник. Перестаньте панікувати і пам'ятайте, що природою вже спочатку все передбачено для вашого виживання, головне - знати, як розумно і з користю розпорядиться всім, що ви бачите навколо.

Як вижити в лісі: теоретичні основи

Оскільки ви не можете бути абсолютно впевнені в тому, що зумієте вибратися з лісу вже сьогодні до вечора, слід пошукати місце для нічлігу. Бажано, щоб це була якась піднесеність, галявина в гаю і т.п. Також відразу подумайте і про запаси води, яку можна взяти в найближчій річці чи озері. Підійде і дощова, зібрана з листя і грибів, талий сніг. В крайньому випадку, ви можете вгамовувати спрагу і березовим соком.

Як вижити в лісі: пошуки їжі

Перед тим, як ви вирушите на пошуки їжі, слід назбирати хмизу, сухої трави, гілок і розвести багаття (як для приготування їжі, так і для обігріву). В ідеалі це можна зробити за допомогою сірників або запальнички, без яких навіть у знайомий ліс взагалі краще не потикатися.

Якщо спроби розвести багаття не вдалися, доведеться обійтися сирими продуктами. Пошукайте кедрові шишки, ягоди (наприклад, горобину), гриби, травичку (ту ж «заячу капусту»). Для цього слід, звичайно, мати знання про їстівних і отруйних дарах лісової природи. Можете спробувати наловити рибки або жаб (якщо огидно, то згадайте, що французи шанують їх за великий делікатес), якщо поблизу є водойма або болото. Пам'ятайте, що сьогоднішній вечір ви проведете не в ресторані і не на власній кухні, тому найголовніше зараз - це хоч якось наповнити свій шлунок, щоб були сили на пошуки шляху додому.

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar