Головне меню
Карпатський лісовий чай – чудодійний засіб

Відсутність заводів та цехів в горах, а також навколишній місцевості, надають травам, квітам і деревам, повну ідилію з природою, а вона, у свою чергу, плекає їх коханням та надає цілющість. Знаючи спосіб приготування трав’яних відварів, можна вилікувати найстрашніші хвороби, поборотися зі стресом від міського шуму та гаму, вилікувати депресію та значно покращити своє загальне відчуття.

Еко-чай – невимовна користь із глибин Карпат

Хвойний цілющий чай не тільки підвищує імунітет, а і налагоджує загалом нервову систему та травлення. Запах хвої перед сном позитивно вплине не сон, зробить його міцним та безтурботним. Карпатський чай із трав, збирається вручну і комбінується за древніми рецептами, які надають силу, тонізують та покращують життєвий тонус, після важкого робочого дня. Плодово-ягідні – дарують неповторну насолоду та огортають приємною шаллю незабутніх ароматів. Квітковий та листковий лісовий чай, можна вибрати із різних комбінацій, як заспокійливі, так і з лікувальними властивостями.

В народній медицині лікарські трави використовують в боротьбі з бронхітом, застудою, інфекційними недугами чи нирковою недостатністю.

 

Найпопулярніші види чаїв:

  • Трав’яний:
    • Звіробій – покращує травлення, виконує протимікробну та протизапальну функцію, гарний антидепресант.
    • Ромашка – профілактичний та лікарський засіб, який входить до знаменитого тібетського еліксиру молодості, виводить мокротиння, при простуді та бронхіті.
    • Іван-чай – лікує неврози, ефективний як протизапальний засіб та добре запобігає шлунковим захворюванням.
    • М’ята – бореться зі втомою, грипом та жіночими хворобами: втамовує біль, при менструальному циклі та збалансовує мікрофлору. Наповнює організм вітамінами та амінокислотами.
    • Меліса – часто використовується для лікувальних інгаляцій, вона знеболює, знімає спазми та виконує протизапальну дію.
    • Чебрець – використовується в лікуванні хвороб дихальних шляхів, особливо при бронхіті та туберкульозі.
    • Материнка – тонізує, заспокоює нервову систему та посилює лактацію в жінок.

 

  • Плодово-ягідний:
    • Терен – нормалізує шлункову мікрофлору, бореться з безсонням та зміцнює імунну систему.
    • Калина – живить організм вітамінами та мінералами, виконує жарознижувальну та протизапальну дію, лікує бронхіт та пневмонію.
    • Шипшина – балансує артеріальний тиск, зміцнює стінки судин, понижує рівень холестерину.
    • Глід – ефективний при проблемах з щитоподібною залозою, раз луду шлунка та гастриті.
    •  Горобина (чорна та червона) – мають сечогінну функцію, являються сечогінним засобом та покращують еластичність судин.
    • Айва – позитивно впливає на нервову систему, понижує кількість холестерину в крові та допомагає лікувати анемію.
    • Чорна бузина – пригнічує бактеріальні та вірусні інфекції, бореться з гострими респіраторними захворюваннями: бронхітом, трахеїтом та ларингітом.

 

  • Хвойний:
    • Хвоя сосни – лікує вірусні захворювання, наповнює організм вітамінами. Відновлює зір та лікує інші захворювання ока.
    • Ялина – виконую антимікробну та бактерицидну функцію. Живить організм необхідними мінералами та вітамінами.
    • Модрина – уповільнює процес старіння, корисний при захворюваннях серця та судин, знімає хронічну втому. Підтримує здоровий вигляд шкіри, нігтів та волосся.

 

  • Квітковий:
    • Яснотка – очищає кров від токсинів, зупиняє кровотечу та покращує сон.
    • Медуниця – лікує захворювання легенів.
    • Первоцвіт – в першу чергу відхаркувальний засіб, також володіє сечогінною властивістю.
    • Іван-чай.
    • Кульбаба – лікує запалення суглобів, подагру, серцеву та ниркову недостатність та отруєння алкоголем.
    • Липа – багата вітаміном C та ефірними маслами.
    • Бузина.

 

  • Листковий:
    • Листя лісової малини – лікує захворювання дихальних шляхів та серцево-судинні хвороби, виконує жарознижувальну функцію. В жінок позитивно впливає на дітородну функцію.
    • Лісової суниці – підвищує імунітет, запобігає виникненню онкологічних захворювань. Лікує шкіряні захворювання.
    • Меліси.
    • Іван-чаю.
    • Чорниці – виконує профілактичну функцію в діабеті та лікує різного роду дерматити.
    • М’яти перцевої – використовують при астмі та інших захворюваннях дихальних шляхів.
    • Смородини – за рахунок високої концентрації вітаміну C, листя зміцнює імунітет та бореться з авітамінозом.

 

Спосіб приготування

 

Трав’яний чай продуктивний, якщо його правильно заварювати та зберігати в належних умовах. При правильній експлуатації лікувальні трави принесуть максимум користі.

Трав’яний чай

Вода: 100°C.

Настоювати: 15 хв.

Хвойний чай

Вода: 100°C.

Настоювати: 15-20 хв.

Квітковий чай

Вода: 75° – 80°C.

Настоювати: 10 хв.

Плодово-ягідний чай

Вода: 100°C.

Настоювати: 15-20 хв.

Всі компоненти можна змішувати між собою, а також додавати лимон, мед та інші сиропи з приправами. Також рекомендовано заварювати чай у спеціальних металевих сито-фільтрах (www.bushcraft.in.ua/shop/sito-dlja-chaju)

 

Усі види класичних гірських чаїв можна переглянути у нашій крамниці: www.bushcraft.in.ua/shop/lisovij-chaj

 

 

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar