- 20.03.2018
- 5130 Переглядів
- 0 Коментаріів
1. Вітамінний напій з хвої.
Чудовий вітамінний засіб. Рекомендується як при захворюваннях, так і як профілактичний засіб, особливо при авітамінозі, цинзі; запальних і простудних захворюваннях; після важкої хвороби, операцій; виснаженні, занепаді сил, недокрів'ї. Напій рекомендується приймати короткими курсами (4-5 днів) по одній склянці (250 мл) в день. Між курсами слід робити перерви не менше 2-3 днів.
Склад чаю:
4 склянки (1 літр) дрібно посіченої хвої кедра (сосни, ялини).
2,5 склянки (620 мл) холодної води.
2 чайні ложки лимонного соку.
Спосіб приготування чаю:
Хвою промити в проточній воді, подрібнити ножицями. 4 склянки дрібно нарізаної хвої залити 2,5 склянки холодної води, для підкислення додати 2 чайні ложки лимонної кислоти за смаком. Залишити в темному місці на 3 дні. Настояний напій процідити.
Вітамінний напій з хвої можна приготувати й іншим способом. 200 г хвої подрібнити і ретельно розтерти в такій же кількості води, додати за смаком лимонну кислоту, 30 хвилин кип'ятити в емальованій каструлі під кришкою, залишити на 3 години настоятися. Охолоджений відвар процідити.
Пити по 0,5-1 склянці на день. Щоб напій був смачнішим, його п'ють з медом, варенням.
2. Чай з ялівцю і кедра.
Чай активізує роботу внутрішніх органів і залоз внутрішньої секреції, має протизапальну і сечогінну дію.
Склад чаю:
листя чорниці
листя брусниці
Дрібно посічена хвоя кедра (сосни, ялини).
3-4 ягоди ялівцю.
Спосіб приготування чаю:
Хвою промийте в проточній воді, подрібніть ножицями. Покладіть всі компоненти в чайник. Залийте окропом, закрийте чайник, настоювати 5-7 хвилин. Процідіть і, при бажанні, підсолодіть медом. Подавайте чай гарячим.
3. Чай з ялівця «Магія лісу».
Чай стимулює і регулює обмін речовин, має протизапальну, слабку сечогінну дію. Є хорошим вітамінним напоєм.
Склад чаю:
Плоди шипшини
Листя ожини суниці, смородини
Ялівцеві ягоди.
Спосіб приготування чаю:
Хвою промийте в проточній воді, подрібніть ножицями. Покладіть всі компоненти в чайник. Залийте окропом, закрийте чайник, настоюйте 5-7 хвилин. Процідіть і, при бажанні, підсолодіть медом. Подавайте чай гарячим.
4. Чай з материнкою, ялівцем та морошкою.
Ароматний і оздоровлюючий напій. Має тонізуючу, протизапальну і регулюючу обмін речовин властивість. Можна пити регулярно.
Склад чаю:
Листя морошки і чорної смородини.
Трава материнки.
Дрібно посічена хвоя кедра (сосни, ялини).
Плоди шипшини.
Спосіб приготування чаю:
Хвою промийте в проточній воді, подрібніть ножицями. Покладіть всі компоненти в чайник. Залийте окропом, закрийте чайник, настоюйте 5-7 хвилин. Процідіть і, при бажанні, підсолодіть медом. Подавайте чай гарячим.
5 Тайговий чай.
Тайговий чай добре впливає на нервову систему. Його можна вживати щодня.
Склад чаю:
Трава материнки.
Сушені листя іван-чаю, малини, брусниці.
Дрібно посічена хвоя кедра (сосни, ялини).
Спосіб приготування чаю:
Хвою промийте в проточній воді, подрібніть ножицями. Покладіть всі компоненти в чайник. Залийте окропом, закрийте чайник, настоюйте 5-7 хвилин. Процідіть і, при бажанні, підсолодіть медом. Подавайте чай гарячим.
Схожі матеріали
Популярні теми
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.