Головне меню
Лісова шерсть

В сучасному світ спогади та уявлення людства про натуральну сировину, її походження заміщені на знання про актуальні сьогодні штучні, синтетичні матеріали. Це стосується їжі, одягу, інших напрямків побуту, життя людини в цілому. Причиною появи сурогатів і їх стрімкого розповсюдження стало те, що натуральне здобувати важче.

А от додати до якісної сировини нафтопродуктів – запросто. Тому що це легкий і більш доступний шлях для основної частини виробників. Саме через це сьогодні велика кількість людей почали звертати увагу на екопродукцію.

І тут з’ясувалось, що деяка сировина для неї просто валяється попід ногами. Бери і все…

Переваги екошерсті

Перелік властивостей і переваг лісової шерсті поки що далеко невичерпний:

  • тепліша, ніж тваринна вовна (саме тому раніше онучі, устілки, тілогрійки та носки виготовляли з соснової шерсті);
  • має цілющу дію на організм людини;
  • володіє корисними властивостями (покращує циркуляцію крові, знімає біль);
  • сосни ростуть самостійно, не потребують догляду, на відміну від льону чи бавовни;
  • в період зростання для хвої не застосовують хімічні добрива;
  • немає потреби розводити тварин, а потім їх забивати …

 

Загалом, це цілком зручна позасезонна сировина. ЇЇ збирають протягом усього року. Це заняття нескладне та не потребує особливих навичок чи багато часу.

 

Попередню обробку можливо звести до мінімуму.

 

Екосировина невибаглива, а її зберігання просте.

 

Сподіваємось разом відновити справжню цінність властивостей та переваг лісової шерсті.

 

Рекомендації щодо збирання хвої

 

В будь-якому сосновому лісі завжди можна знайти зламані вітром гілки. Якщо хвоя на них не встигла почорніти, то вони будуть найкращим матеріалом для обробки.

 

Є припущення, що пожовкла хвоя вже пройшла часткову обробку в природних умовах. Пропонуємо це перевірити.

 

Найкращий час для збору соснової хвої – наступний день після сильного вітру. В цей період в лісі з’явиться чимало зламаних гілок з великим різнобарв’ям хвої.

 

Скільки брати? Кожен вирішує це самостійно в залежності від потреб. Ми завжди радимо обробку для отримання рослинного волокна розпочинати з невеликої кількості сировини. Такий підхід дасть змогу в повній мірі насолодитись процесом і власним результатом у спокійних умовах.

 

Коли ми починали обробляти кропиву, то занесли в будинок тільки одну стеблину. Та випрявши з неї волокна власними руками, відчули справжню радість! Ми розповіли про це усім сусідам, зателефонували всім знайомим і друзям. Це було справжнє диво!

 

Чому експеримент призначають на певний день? Беручи до уваги наш досвід, хочем висловити власну думку – спільне творіння завжди приносить кращий результат! Якщо ми усі разом згенеруємо ідею щодо способу отримання лісової шерсті, то позитивний результат не змусить на себе чекати!!! Все вийде якнайкраще!!!

 

Пряжа

 

В усьому світі знайдеться лише декілька щасливих людей, які тримали в руках пряжу з соснової хвої!

 

В’язальниці зможуть мене зрозуміти. Як радісно буває на душі, коли створюєш новий виріб. Геть усе з самого початкового моменту приносить задоволення! Збираємо соснові голки – прогулянка по лісу! Коли вимочуєш їх та починаєш обминати – колючий матеріал перетворюється на пухкий і м’який! Опісля пух стає ниточкою! І ось нарешті дорогоцінна пряжа «Лісова шерсть»!

 

ЇЇ виробництво проходить в декілька етапів. Підготовчі процедури вже виконано. Прийшов час найтаємничіших діянь – отримання волокна лісової шерсті.

 

Під час того, коли ви розминатимете сировину, нещодавно зелені голки сосни перетворяться на пухку масу. Для цього потрібно прикласти немало зусиль…

 

Пройшло приблизно два тижні з моменту збирання хвої. Частина з якої була замочена і продовжує вимокати. Іншу частину ми кип’ятили по 1-3 години в день на невеличкому вогні, щоразу давали охолонути та міняли воду. Метод виварювання з додаванням попелу не використовували, хоча він швидший.

 

Розминання

 

Почнемо процес отримання волокон лісової шерсті. Для цього потрібно злити воду, перекласти голки у мішечок і одразу почати відбивати й розминати сировину.

 

Процедура розминання доволі тривала та медитативна, але тільки коли виконати її до кінця, є можливість побачити перші довгоочікувані волокна лісової шерсті. Радість буде неймовірною! Саме вона стане нагородою за таку кропітку працю!

 

Голки після виварювання стають майже чорного кольору. Як тільки починаємо їх розминати, колір зміниться на коричневий. Потрібно періодично промивати волокна від мілкого сміття і знов продовжувати їх відбивати й розминати у мішечку або без нього.

 

І нарешті волокна стають світло-коричневого кольору та ще більше посвітлішають після повного висихання.

 

Процедура отримання волокон лісової шерсті зовсім нескладна. З сировиною із сосни чи з кропиви може впоратись навіть дитина.

 

 

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar