Головне меню
Мотузка з ялинових коренів

Ялиновий корінь як мотузка використовується з давніх-давен багатьма народами. Індіанці Північної Америки, наприклад, використовують його для зшивання берести при будівництві берестяних каное. Він довгий, гнучкий і міцний.

Копати корінь можна будь-якою палицею, але ми зробимо невигадливу мотику. З нею зручніше.

Копати починаємо неподалік від ялинки. Треба шукати корінь, який влаштовує нас по товщині.

Коли потрібний корінь знайдений, продовжуємо копати вздовж нього, розриваючи заважаючі тонкі коріння. Витягнутий корінь звертаємо в бухту. Тепер його потрібно замочити у воді хоча-б на півгодини. Можна також прокип'ятити його хвилин 10-15. Ці процедури збільшують гнучкість кореня, особливо в посушливу погоду.

Потім потрібно зняти з кореня зовнішню кору. Корінь притискають великим пальцем поперек ріжучої кромки ножа і простягають по всій довжині. Процедуру повторюють, поки вся кора буде знята.

Після цього корінь поділяють на дві частини по всій довжині. Для цього роблять надріз з торця товстого краю і пальцями акуратно розділяють корінь на дві частини. Половинки більш гнучкі, ніж цілий корінь, та й корисна довжина збільшується вдвічі.

Отриманий продукт звертаємо в бухти. Тепер коренем можна прив'язувати, наприклад, поперечини куреня. І навіть в'язати вузли.

Можна шити бересту. Наприклад, простий чохол для сокири.

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar