Головне меню
Поради при полюванні з підходу

Дамо кілька порад як полювати на копитних з підходу. Насамперед потрібно зауважити, що для успішного полювання з підходу потрібне виконання деяких умов. Наприклад намагатись полювати в  хмарний, мокрий, вітряний день  тому що такі умови запобігають виникненню тіні і шуму від ваших кроків, що збільшує ймовірність бути непоміченим звіриною.

Відповіді на наступні питання допоможуть визначитись чи умови для полювання з підходу є відповідними. Якщо відповідь на більшість запитань ствердна – сміло в угіддя:

- Дощить ?

- Похмуро?

- Вітряно?

- Туманно?

- Чи відповідний напрямок вітру ?

- Чи достатньо місць для укриття?

- Інші мисливці не зустрінуться ?

Рекомендується полювати  рано вранці, або пізно ввечері.

Для вибору вдалого часу для полювання Ви повинні звернути увагу, як поводиться звірина. Можливо дичина занадто пильна, бо останнім часом влаштовувалось багато полювань на них? Якщо це так, то було б краще вибрати полювання з засідки. Найкращий час для полювання з підходу це початок сезону, перш ніж тварини відчують пресинг зі сторони мисливців, або в кінці сезону, коли звірина вже заспокоїться.

Успішне полювання з підходу вимагає гарного спорядження та одягу. Почніть з пари легкого, непромокального взуття  з підошвою, до якої не чіпляється бруд та болото. Як правило мисливське взуття це поганий вибір, тому що воно важке і утримує болото. Якщо Ви полюєте з луком, оберіть стріли середньої важкості, дякуючи чому їхній політ буде і безшумним і достатньо далеким та швидким. Легші стріли будуть летіти швидше, але будуть шумнішими.

Хороший бінокль при полюванні з підходу є обов’язковим. Обирайте  легший і який забезпечує широке поле зору. Крім того, візьміть з собою компас або GPS щоб дотримуватися маршруту і датчик вітру , щоб добитися руху проти вітру.

Найбільш поширені помилки при полюванні з підходу:

- Занадто швидке пересування мисливця. Швидке пересування створює багато шуму.

- Не приділяється достатньої уваги до напрямку вітру. Потрібно завжди знати, в якому напрямку дме вітер, і намагатись рухатись проти нього.

- Вибір невідповідного моменту для пострілу.

- Занадто теплий одяг. Не існує нічого гіршого, ніж зполохання оленя при роздяганні в разі занадто теплого одягу.

- Забування води. Полювання з підходу  це важка праця. Якщо Ви конаєте від спраги, то просто не зможете зосередитися на пошуку звірини.
- Нудьга. Полювання з підходу вимагає щоб мисливець перебував в режимі  “бойової готовності” протягом тривалого періоду часу.

http://www.huntingukraine.com

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar