Головне меню
Приготування риби на вогні в похідних умовах

Походи вихідного дня доступні для всіх. У них, як правило, туристи беруть участь всією родиною. Такий похід — свято, особливо для дітей. Тому з точки зору харчування і свого раціону, туристи намагаються зробити святковим, тим більше що в подібних походах немає занадто складних перешкод, ні важких рюкзаків.Походи вихідного дня доступні для всіх. У них, як правило, туристи беруть участь всією родиною.

Такий похід — свято, особливо для дітей. Тому з точки зору харчування і свого раціону, туристи намагаються зробити святковим, тим більше що в подібних походах немає занадто складних перешкод, ні важких рюкзаків. У похід вихідного дня можна брати будь-які продукти, так як всі вони витримують збереження протягом 1-2 днів. Тут не слід захоплюватися консервами або концентратами.

Краще віддати перевагу свіжим овочам / фруктам, молочним продуктам та продуктам iз свіжого м'яса. Для 1 і 2-денних походів продукти доцільно в основному підготувати вдома. Але не слід цілком покладатися на особисту ініціативу. Це призводить до того, що кожен турист виходить на маршрут, маючи з собою всього 3 елементи: зварені вкруту яйця, бутерброди з ковбасою та бутерброди з сиром. Найбільш догадливі беруть із собою ще й сіль.

Така традиційна «різноманітність» жодною мірою не відповідає загальному піднесеному настрою. Добре, якщо хто-небудь зрозуміє цю обридлу ковбасу нанизати на прутик і підсмажити над багаттям. Тому навіть при 1-денному поході слід призначати завгоспа, у функції якого входить розробка меню і персональний розподіл попередньої підготовки тих чи інших страв серед учасників походу. Тут важко дати конкретні рецепти тих чи інших страв — будь-який з них може бути використаний в подібних походах. Важливо пам'ятати, що 1 і 2-денні походи — це відпочинок i свято. Тому тут все має бути святковим — і настрій, і апетит, і харчування.

Інша справа багатоденні категорійні подорожі. Це вже робота. Не дуже-то візьмеш з собою всяку смакоту. Не візьмеш з собою не тільки картоплю або капусту, але навіть і свіжий хліб. Як забезпечити необхідну різноманітність страв? Нижче наводяться рецепти страв, технологія приготування яких і асортимент складових їх продуктів цілком відповідають похідним умовам.

З давніх часів відомо, що вживання риби та інших морепродуктів дуже корисно для здоров'я. Регулярне вживання риби уповільнює процеси старіння і продовжують життя людини. Японські жінки, в раціоні яких риба і морепродукти становлять близько 80 %, зберігають репродуктивну функцію до глибокої старості. У нашій країні просто величезна кількість людей захоплюється риболовлею. І, звичайно, кожен рибалка знає, що вуха, зварена з тільки що спійманої риби, не зрівниться за своїм смаком ні з одним делікатесом. Зловити i приготувати рибу – це мистецтво.

Але перш, ніж приготувати рибу, її потрібно правильно обробити. Живу рибу перед обробленням потрібно заколоти. Гострим ножем робиться глибокий розріз між плавниками голови, крові потрібно дати стекти. Тепер можна приступати до оброблення. Спочатку потрібно вирізати з обох сторін спинний плавник, для чого робляться неглибокі надрізи, а потім плавник висмикується різким рухом у напрямку до голови.

Від луски рибу чистять ножем або теркою. Деякі риби важко піддаються очищенню, їх потрібно просто на кілька хвилин опустити в окріп, тоді луска легко зніметься. Потрошити рибу потрібно обережно, щоб не пошкодити жовчний міхур. Якщо це все-таки відбулося, то частини риби з жовчю потрібно вирізати і відразу натерти сіллю. Випатрану рибу ретельно промивають, а потім, залежно від розмірів, ріжуть на порційні шматки або залишають цілком. Тепер можна і готувати.

Найпопулярніший рецепт на риболовлі — це уха. Вона вариться з будь-якої риби, крім карася і лина — ці риби можуть зіпсувати юшку запахом твані. Готується вуха у великій ємності, кількість продуктів розраховується за кількістю людей в походi. Вода наливається з розрахунку 1 літр на людину. На літр води потрібно покласти одну картоплину і одну чайну ложку промитого пшона або іншої крупи. Підготовлену рибу потрібно опустити у воду, коли картопля буде зварена до напівготовності. / http://rubaku.com

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar