Головне меню
Природні кровоспинні засоби

Кровоспинних засобів дуже багато, але користуватися ними треба обережно, оскільки при підвищеному протромбиновому індексі (біля 100% це може привести до інсульту. Перш ніж приймати кровоспинні препарати, треба обов'язково зробити аналіз на протромбін.

Кровохльобка (корені) - найсильніший кровоспинний і терпкий засіб. Використовується при шлункових, маткових, кишкових і ниркових кровотечах. 2 стіл, ложки подрібнених коренів залити склянкою окропу, варити 5 хв. і приймати по 2 стіл, ложки кожну годину. Кровохльобка дуже терпка на смак, тому краще приймати її з варенням.

Калган дикий, або перстач прямостоячий - сильний бактерицидний і кровоспинний засіб. Калган(корінь подрібнений) - 30 г, ромашка(квіти) - 20 г, кропива(лист) - 30 г, 2 стіл, ложки суміші залити 300 мл окропу, настояти півгодини, процідити, і приймати по 100 мл кожну годину.
Пастуша сумка - відома смітна рослина. Добре допомагає спиртова настоянка пастушої сумки, постійно наявна в аптеках. Відвар(10 г пастушої сумки на 200 мл окропу) приймати по 1 стіл, ложці 4-5 раз на день.

Горець. Усі види горця - спориш, або горець пташиний, горець геморойний, горець зміїний, горець шорсткий - сильне кровоспинні засоби. 2 їдалень ложки будь-якого горця заварити 200 мл окропу. Приймати по 1 стіл, ложці відвару 4 рази в день.

Вільха сіра(кора, шишки). Молода кора, зібрана навесні, або шишки, зібрані восени, - взимку(до березня), у вигляді відвару або спиртового екстракту діють як легкий кровоспинний засіб. Столова ложка кори або шишок на склянку окропу. Пити по 50 мл 3 рази в день.

Омела біла. Ягоди обірвати, вони отруйні. У суміші з хвощем діє як кровоспинний засіб. Столова ложка омели різаної і ложка хвоща є денною дозою при кровотечах середньої сили. Суміш заварити 250 мл окропу, варити 10 мін на водяній лазні. Приймати по 50 мл 5 раз на день.
Кропива. Пекуча(маленька темно-зелена рослина), дводомна, або звичайна, глуха - глуха кропива(непекуча, з білими квітками) - діють як кровоспинні засоби.

Кропиву зараз модно їсти навесні для оздоровлення організму. Необхідно відмітити, що робити це треба обережно, особливо літнім людям. У вас може утворитися тромб, особливо якщо в цей час ви приймаєте сердечні препарати, що різко підвищують за рахунок змісту глікозидів здатність згущуватися крові. Для попередження утворення тромбів краще під час прийому кропиви(великої кількості з їжею) приймати порошок білого буркуну(на кінчику ножа в чай).

Кропиву можна просто з'їсти у вигляді салату, супу, сухого порошку або зробити відвар з двох стіл, ложок кропиви на склянку окропу. Настій приймати через 15 мін по 50 мл 3 рази в день. Окрім кровоспинного кропива має хорошу кровостимулюючу властивість.

Верба козина - верба з темно-зеленим довгим листям. Цей доступний засіб, що має сильну бактерицидність. 2 стіл, ложки кори верби заварити склянкою окропу і варити 5 мін на водяній лазні. Приймати по 50 мл 3 рази в день з варенням, оскільки ацетилсаліцилова кислота, що міститься у вербі, може викликати печію у людей з гіперацидним гастритом.

Калина(кора). З кори калини зручно зробити спиртову або горілчану настоянку з цукром і приймати по 1 стіл, ложці 3-4 рази в день. Для приготування настоянки залити 2 стіл, ложки кори 100 мл спирту і дати настоятися в темряві 10 днів. Приймати по 1 стіл, ложці 2 рази в день. Відвар: 2 стіл, ложки кори калини варити в 300 мл води 10 мін, приймати по 1 стіл, ложці перед їдою.

Деревій. Це, мабуть, найдоступніше з ефективних кровоспинних засобів. Деревій зручно застосовувати при порізах кінцівок, сильних кровотечах, коли під рукою нічого немає. Розім'яти листя або квітки деревію і щільно притиснути до рани. При сильних порізах деревій дуже швидко допомагає зупинити кров і загоїти рану, яка при порізах гострим предметом зазвичай довго не зростається. Взимку можна пити відвар з 1,5 ложок сухого деревію на склянку по 2-3 рази в день(уся склянка).

При порізі опустити руку в міцний густий відвар деревію(10 стіл, ложок на 500 мл окропу). Відвар має бути теплим. Листя деревію треба збирати навесні, а квіти - усе літо.

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar