Головне меню
Тепловідбиваючий навіс

Такий навіс, який відбиває тепло багаття, дозволить вам більш комфортно відпочити або переночувати в холодному лісі, ніж в наметі.


1. Вставте в сніг близько один до одного гілки або палиці, нагрібіть на них сніг. Утворений сніговий вал поступово підтане і набере форму козирка. У просторі між навісом і багаттям буде дуже тепло. Багаття або кілька вогнищ, слід розводити не ближче ніж за 2-2,5 м.


2. На встромлені в сніг під кутом 50-60° міцні палиці можна повісити шматок поліетилену або тканини. Цей найпростіший екран буде відображати хвилі тепла, що йдуть від багаття, і допоможе зігрітися відразу з двох сторін.

Більш підходящий варіант багаття - "нодья".


3. Більш практичний тепловідбиваючий навіс споруджується з жердин, гілок і ялинового гілля. Для нього з навітряного боку вогнища очищають від снігу майданчик в 3-4м. У землю вбивають два роздвоєних на кінці 1-1,5-метрових бруска, на які укладають довгу поперечну жердину. Технологія будівництва набагато спроститься, якщо жердину укласти на гілки двох близько розташованих дерев.



До поперечної жердини верхніми кінцями привалювати бруски (товсті гілки). Зазвичай їх розташовують під кутом 35-50° до землі. На них укладають довгі горизонтальні гілки, згодом, на них черепицеподібно вішають ялинові гілля. Гілля можна замінити шматком тканини або поліетиленом, розтягнутим між землею і поперечною жердиною. На нижній край навісу нагортають сніг. Якщо вогнище викладається на схилі, то за допомогою вбитих у землю кілків або підставлених збоку каменів колоди необхідно закріпити.



Земля під навісом утеплюється товстим шаром гілля. Щоб вночі випадково не скотитися в вогонь, необхідно укласти сиру «опорну» колоду в 1-1,5 м від багаття, також закріпивши її кілками та камінням.

 

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar