Головне меню
Використання жолудів для харчування і медицини

Жолуді є одними з найбільших (і найпоширеніших) плодів, які містять багато калорій при щорічному дикому врожаю рослинної їжі. Ці високо калорійні горіхи були одним з основних продуктів харчування для багатьох наших предків у всій північній півкулі, і ми все ще можемо покладатися на них для вживання в їжу сьогодні. Маючи по 2000 калорій за фунт, ці рясні харчові культури є занадто цінними, щоб їх ігнорувати. Ви навіть можете використовувати їх, щоб зробити ліки. Ось як.

 

Жолуді для приготування продуктів харчування


Для приготування смачних жолудів, слід їх вийняти від шкаралупи (розлущити) і подрібнити плоди на шматки розміром з горошини. Потім замочити ці шматки жолудів в холодній, теплій або навіть гарячій воді, щоб позбутися гірких і дратівливих дубильних кислот. Зверніть увагу, що деякі книги вчать нас кип"ятити жолуді, але це лише злегка усуне гіркоту. Ви будете мати кращі результати з теплою водою.

Замочувати жолуді потрібно протягом декількох годин. Згодом слід взяти один із шматків замочених жолудів і покуштувати. Якщо досі відчувається гіркота від жолудя, потрібно поміняти воду (вода при замочуванні жолудів повинна стати коричневою, як чай). Повторіть ці дії два або три рази до повного усунення гіркоти. Після того, як замочені жолуді позбудуться гіркоти, воду слід злити і дати жолудям просушитися протягом декількох годин. Після сушки, жолуді потрібно пропустити через м"ясорубку, зернові млини, кавомолки, чи використовуючи класичні інструменти типу ступки чи товкача, щоб зробити із жолудів борошно. Борошно із жолудів можна використовувати для класичних рецептів, або спробувати поекспериментувати для створення власних рецептів приготування каші, печива, крекерів чи галетів.

 

Жолуді у медицині


Пам'ятайте коричневу воду, як чай, яку Ви злили перший раз при замочуванні жолудів? Ну, поки що її позбуватися не потрібно. Даний розчин може стати відмінним засобом для запаленої і роздратованої шкіри, а також для лікування чи профілактики карієсу. Ви можете використовувати настоянку води першого зливу при замочуванні жолудів, або можете зробити більш концентрований розчин за допомогою кип"ятіння подрібнених жолудів (можна із шкарлупою). Жменя подрібнених жолудів на одну літру води зробить настоянку сильною лікарською рідиною. Замочіть чисту тканину в цій темно-коричневій воді, і нанесіть її на шкірні висипки, проблемні нігті, геморойні місця, а також на будь-яку іншу ділянку запаленої чи пошкодженої шкіри. Залиште змочену тканину на місці, і повторяйте цю процедуру в міру необхідності. При проблемах із зубами, просто прополощіть гірку воду в роті, тримаючи її там до тих пір, як ви витримаєте. Повторіть в міру необхідності, але не ковтайте, так як ця кисла вода може призвести до розладу шлунка.

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar