Головне меню
Як відрізнити їстівні гриби від отруйних?

Щоб не отруїтися, треба точно знати, як виглядає гриб, який вас цікавить, і що являє собою його неїстівний двійник. Тому, якщо ви вперше відправляєтеся на «тихе полювання», купіть ілюстрований атлас грибів.

Всі гриби поділяються на їстівні, дуже отруйні і слабо ядовиті. Найнебезпечніший з отруйних — це поганка. На ніжки у неї є «стаканчик» — щоб розпізнати цей гриб, треба акуратно вийняти його з землі.

До слабо ядовитих відноситься жовчний гриб, його часто плутають з білим. Отруїтися їм неможливо, але його гіркий смак може зіпсувати всю страву. У жовчного гриба трубочки на нижній стороні капелюшка рожево-коричневого кольору, а у білого вони жовті.

Серед слабо ядовитих грибів часто зустрічаються несправжні опеньки — їх можна відрізнити по оливковому відтінку. Опеньки їстівні завжди коричневого кольору. Шлунковий розлад опеньки -двійники викликають лише в тому випадку, якщо вони погано проварені або прожарені. Не варто збирати гриби з цвіллю і потім зчищати її ножем. Цвіль — це теж гриб, який паразитує на тілі іншого гриба. Якщо вона потрапить в їжу, то можуть виникнути проблеми з шлунком.

Ні в якому разі не купуйте засушені або мариновані гриби — навіть фахівець — мікології не може ідентифікувати гриб, який пройшов термічну обробку.

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar