Головне меню
Як використовувати консервні банки для виживання

Ключовим компонентом будь-якого виживання в умовах автономного існування є вміння використовувати будь-які наявні в наявності предмети. У зв'язку з цим особливе значення мають порожні банки з-під консервів, які можна знайти в похідному рюкзаку, НЗ, на старих хижинах і т.п. Незважаючи на те, що багато хто вважає ці бляшанки марними, вони можуть стати справжньою панацеєю від смерті в руках досвідченого мандрівника, виживальника або любителя бушкрафта.

10 способів застосування жерстяних консервних банок

1. Зберігання та організація

Після вживання консервованої їжі порожні банки можуть стати посудом для зберігання інших продуктів харчування і різних предметів. У них можна переносити їжу, боєприпаси, насіння, воду і т.п. В якості кришки можна використовувати тканину (наприклад, бандану) або поліетиленовий пакет.


2. Посудина для приготування їжі.

Консервна банка може стати мініатюрною каструлею для кип'ятіння води, приготування чаю, каші, супу.


3. Транспортування вогню.

В умовах автономного існування з'являється необхідність переносити вогонь. Це потрібно робити для економії сірників або при їх відсутності. Необхідно зробити 5 отворів з боків і помістити всередину гаряче вугілля від багаття, зібравши їх в нижній частині вогнища.

Такі вугілля зможуть стати розпалюванням для нового багаття протягом декількох годин. При необхідності всередину можна додати сухий трут. Але потрібно забезпечити безпечне транспортування такого матеріалу, не торкатися його голими руками.


4. Наконечники для стріл та рибальські гачки.

З жерсті виходять відмінні гачки для лову риби. Так само можна виготовити наконечники для стріл, при необхідності посиливши конструкцію декількома шарами.


5. Імпровізований душ.

Якщо зробити в банці кілька отворів, можна виготовити душ. Для цього доведеться придумати систему подачі води з підручних матеріалів - наприклад, перенаправивши стік з невеликого водоспаду на банку, укріплену в розвилці гілки на дереві. Перенаправити можна по жолобу, видовбаному в іншій гілці.


6. Система сигналізації.

Організуйте периметр для безпеки, натягнувши паракорд, нитку або мотузку між деревами. Покладіть в порожню банку камінчик, зв'яжіть кілька банок на кінці. Якщо хто-небудь зачепить нитку - банки подадуть звуковий сигнал.


7. Підсвічник і обігрів.

Консервна банка може стати свічником і допоможе захистити вогонь свічки від бокового вітру. Для цього потрібно пробити дірку на дні банки, просунути в неї свічку і регулювати рівень полум'я, переміщаючи банку по стовбуру свічки. Крім того, така конструкція дозволить отримати трохи тепла в курені або іншому укритті - банка буде збирати і віддавати тепло.


8. Лопата і черпак.

Якщо в ситуації виживання вам буде потрібно щось викопати або вичерпати, то жерстяна банка допоможе в цьому.


9. Сигнальне дзеркальце.

Уміння своєчасно подати сигнал в умовах виживання - важливий навик. Якщо літак або вертоліт не помітять вас вчасно, ваші зусилля будуть марними. Щоб цього не сталося, зробіть з бляшанки дзеркальце, при вдалому розкладі його «зайчик» буде видно на багато кілометрів. Для цього робимо маленький отвір для візуального прицілювання в нижній частині і поліруємо поверхню вуглиною або каменем до блиску.


10. Фільтр для води.

Робимо кілька невеликих отворів в днищі, укладаємо в банку шарами пісок, дрібний гравій, вуглини, траву і т.п., і наливаємо воду. Відфільтрована вода з'явиться знизу, вона більш безпечна, ніж просто сира рідина.

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar