- 29.02.2016
- 1145 Переглядів
- 0 Коментаріів
Горох для ловлі язя і коропа
Беру трохи гороху, додаю дрібку питної соди, заливаю водою і витримую в ній 3 діб. Потім в тій же воді варю до тих пір, поки піна не підніметься до самого верху посуду. Остуджую горох і промиваю водою. Насадка виходить м'яка, горошини коли насаджуються їх на гачок не розсипаються.
Геркулес
Геркулес - найкраща насадка для літньої риболовлі, але вона погано тримається на гачку, весь час розвалюється, особливо при закиданні. Тому я готую насадку так: беру стару капронову панчоху і розтягую її до такої міри, що виходить велика сітка, потім кладу в сітку порцію сухого «геркулесу» і зав'язую тонкою ниткою. Виходить катиш в сітці, причому капрону майже не видно. Такі порції зберігаються дуже довго і не псуються. Кілька штук я варю перед риболовлею, а інші я беру з собою. Якщо варені використовую, то завжди зможу зварити інші в будь банці з-під консервів на багатті.
Така насадка міцно утримується на гачку, і риба бере її дуже добре.
Вівсянка
На неї теж добре бере біла риба і навіть лящ. Крупу заливаю водою на 20-30 хвилин, коли зерна намокнуть, варю їх на повільному вогні до розм'якшення. Потім кладу крупу в друшляк, встановлений над киплячою водою, і парю, щоб зерна розбухнули. Потім додаю трохи соняшникової олії і насадка готова. Для плітки на гачок одягаю 1-2 зернятка, для ляща - 6-7 штук.
Перловка
Стакан крупи засипають в каструлю з водою і варять на повільному вогні, періодично помішуючи. Потрібно стежити щоб крупа не пригоріла. Готовність перевіряють так. Беруть кілька крупинок і розчавлюють, всередині не повинно залишитися сухої не розкипілої маси.
Потім крупу промивають, підсушують і посипають панірувальними сухарями. Після цього перемішують. Сухарі прилипають до крупи утворюючи волохаті крупинки. Від крупи, приготовленої таким способом, у воді відвалюються шматочки сухарів, приманюючи рибу і викликаючи більш інтенсивне клювання. Можна приготувати перловку ще простіше. Увечері жменю крупи висипати в термос, залити окропом і закрити пробкою. Вранці перловка буде готова. Її витрушують з термоса, промивають і злегка підсушують. Можна додавати панірувальні сухарі або 2-3 краплі лляної олії.
Безгін О.М. / http://www.huntingukraine.com
Схожі матеріали
Популярні теми
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.