Головне меню
Комахи, равлики і черв'яки

Швидше за все, саме комахи виявляться для тих, хто терпить лихо, найнадійнішим джерелом тваринної їжі. Хоча зазвичай комахи дуже малі за розмірами, вони зустрічаються майже всюди, і часто в такій достатній кількості, що можна швидко набрати собі обід або сніданок.

На одиницю ваги вони більш поживні, ніж овочі. Багаті жирами, білками і вуглеводами - справжні рятівники, і особливо їх личинки - ці соковиті гусениці і черв'ячки. Ви швидко подолаєте гидливість - не забувайте, що деякі вважають їх делікатесом. Ви безумовно вже їли їх в якихось стравах, просто не знаючи цього.

ЗБІР

Найкориснішими є терміти, мурахи, жуки, коники, сарана, цвіркуни, бджоли, гусениці і різні водні комахи.

Багато комах неактивні в жарку пору дня, хоча більшість з'являється для отримання вологи, коли йде дощ. Шукайте їх в затишних місцях, тріщинах і щілинах на дереві, за корою, в тканинах і насінні рослин, у всіх вологих темних куточках і на дні стоячих або проточних вод. Мурахи і терміти часто будують свої гнізда у вигляді легко впізнаваних горбків або насипів.

Шукайте личинок жуків - вони зазвичай світлого кольору, з трьома короткими ходильними ногами: розміри різні - від найдрібніших до соковитих м'ясистих «ковбасок», 15,5 см завдовжки і вагою 84 г. Ви знайдете їх на деревах з відшаруватою корою і на гниючих пнях . Ними заражені деякі види тропічних пальм і бамбука. Якщо у вас є ніж, зрізайте деревні тканини, поки не знайдете їх під поверхнею.

Беріть тільки живі екземпляри, не збирається ті, які здаються хворими або мертвими, погано пахнуть або викликають роздратування шкіри.

Будьте обережні, збираючи комах для їжі. Ті ж місця можуть приховувати і менш бажаних тварюк на кшталт скорпіонів і павуків або, в більш великих тріщинах і щілинах, змій.

УВАГА!

Не збирайте комах, які годуються на смітниках, на м"ясі, яке розкладється або гною, - вони є переносниками інфекцій.

ПАМ'ЯТАЙТЕ: яскраво забарвлені комахи - включаючи їх гусениць - зазвичай отруйні. Їх яскраве забарвлення є попереджувальним знаком.

Ігноруйте: личинок, знайдених на нижньому боці листків, - вони часто виділяють отруйні рідини.

БЕРЕЖІТЬСЯ: великі жуки часто мають потужні щелепи, ставтеся до них з належною повагою!

ПІДГОТОВКА

Більшість комах їстівні і зазвичай більш поживні в сирому вигляді, але після приготування вони смачніші. Найбезпечніше - їх варити: це знищує шкідливих бактерій і паразитів, але якщо немає під рукою підходящого начиння, то простіше запікати. Просто покладіть ваш обід на гарячі камені або тліюче вугілля.

У великих комах - таких як сарана, коники і цвіркуни - видаліть ніжки і крила. Волоски на ніжках можуть дратувати або навіть блокувати стравохідний тракт. Тонкі волоски на деяких гусеницях можуть викликати висипання. Якщо ви хочете з'їсти волохату гусінь, то видавіть її нутрощі - не їжте шкірку. З жуків знімайте їх панцирну оболонку.

Дрібних комах, таких як мурашки і терміти, можна товкти в кашку, а потім або готувати, або сушити в порошок. Використовуйте це для приправи іншої їжі або для зберігання - протягом деякого часу. Тим, хто ніяк не може звикнути до того, що буде їсти комах, в такій формі простіше буде це робити, особливо в супі або при змішуванні з іншою їжею.

НЕБЕЗПЕКИ

переносники захворювань

Численні захворювання, які переносять комарі, кліщі та інші комахи, невидимі паразити, якими ви можете заразитися через їжу або воду, і різні хвороби, що передаються через воду, становлять набагато більш серйозну небезпеку, ніж напад звіра.

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar