Головне меню
Навички бушкрафту, які повинні опанувати екстремальні любителі дикої природи

Немає нічого гіршого, як опинитися в пустелі дикої природи без базових інструментів та правильного мислення. Останнім часом спостерігається величезний приплив людей, які цікавляться навиками виживання в умовах дикої природи, використовуючи мінімум спорядження та максимум природних ресурсів.

 

Бушкрафт - це спосіб отримати задоволення від перебування на природі без відчуття сумніву, правильно чи не правильно ви це робите. (Якщо ви перебуваєте на природі не правильно - ви це відчуєте холодом, голодом чи іншими причинами, через які ви змушені будете швидше поверненутися додому).

 

Отже, якщо ви зацікавлені у вивченні навичок перебування в умовах дикої природи, не соромтеся почати це вивчати. Ось деякі з найуспішніших навичок, які ви можете спробувати реалізувати на практиці.

Не хвилюйтеся, якщо вам з першого разу буде не вдаватися - ви отримаєте досвід і взагалі, весь процес буде досить веселим і захоплюючим.,

 

Вогонь є важливим чинником для виживання в дикій природі. Вам знадобиться вогонь для кип"ятіння води задля знезараження, для приготування їжі, для зігріву, для того, щоб прогнати небажаних тварин та комах.

 

Ви можете носити із собою папір, звуглений шматок тканини чи інший легкозаймистий матеріал, але якщо ви навчитеся в процесі прогулянки зосереджувати увагу на такому дереві як береза, щоб назбирати сухе лушпиння кори цього дерева - вам не знадобиться більше жодного розпалу, береза - вона ідеальна. Аналогічно ви знайдете пух тополі, пух польових бур"янів, пух іван-чаю, старе покинуте гніздо. Вони повинні бути в центрі труту, тоді повинен бути грубший трут другим шаром - суха трава, дрібні гілки, сухі листя. Третій шар - він уже кладеться на розпалений трут - це більші гілки сухих дерев.

 

Ви повинні мати знаряддя, яким ви добудете вогонь. Якщо ви ці знаряддя маєте, тоді ситуація, в якій ви перебуваєте, називається бушкрафтом. Якщо ви не маєте цих знарядь, тоді ця ситуація називається виживанням. При виживанні вам нічого не допоможе, як тільки надіятися, що ви отримаєте довгоочукувану іскру шляхом тертя сухих гілок чи знайдете кремінь і б"ючи ним об камінь (якщо не матимете жодного металевого предмету), висічете іскру.

У бушкрафті ви маєте засіб добування вогню: це огниво, або кремінь з кресалом, або лупа тощо.

 

Дізнайтеся, як добути вогонь, в цьому відео:

 

 

Обтесування каміння. Це одна із найдавніших навичок виживання, яка дозволяє перетворювати каміння, мінерали в необхідні інструменти.

Якщо ви навчитеся тесати каміння, ви зможете отримати ніж, чи наконечники для стріл чи спису, сокири тощо.

 

Виготовлення шнура з рослин. Шнур - це один із найнеобхідніших інструментів для перебування на природі чи виживання. Завдяки йому ви зможете розбити намет, зробити лук, пастки для звірів чи риби, зв"язати пліт тощо. Але що робити, коли ви не маєте під рукою паракорду?

Звісно ж, це клопітка справа, яка потребує багато часу та терпіння, але повірте, ви будете дуже задоволені результатом!

 

Підвіска для котелка. Багато людей полюбляють носити із собою триноги чи інші металеві конструкції, за допомогою яких можна підвісити чи поставити котелок, але ж навіщо цей вантаж?! Можна самому зробити непогану відвіску за допомогою сирих гілок дерев, як це зображено на фото:

 

Примітивна пастка. У випадку голодування, ви переважно будете харчуватися комахами та ягодами, адже їх найлегше впіймати. Проте ви можете також розмістити пастки, очікуючи, поки в них щось потрапить, це буде додатковим шансом вижити. Проте поки пастки чекають, вам слід буде шукати легкодоступні харчові ресурси.

Також ви можете ознайомитися з текстовою інформацією про пастки на звірів за посиланням на сайті: http://www.bushcraft.in.ua

 

Виготовлення посуди з кори дерев. Це, безумовно, хардкорська майстерність. Скажімо, ви знаходитесь в лісі і не маєте каструлі чи кружки. Очевидно, що це робить деякі проблеми. Вам потрібен контейнер для таких завдань:

  • Окріп
  • Зберігання води
  • Приготування їжі

Не хвилюйтеся - ви можете зробити примітивний контейнер з березової кори. Інші види кори також працюють, але береза ​​найлегша в цій ситуації. Ідеальним також буде варіант із смерековою сирою корою - вона гнучка, масляна і міцна.

 

Кип"яток без вогню. Тепер, отже, коли ви змайструвати примітивний котелок з кори дерева, вам треба закипятити воду. Як це зробити без вогню, який здатний знищити ваш посуд? Все просто, розводите вогонь, у жар вкидаєте декілька каменів, зверху також накриваєте жаром, через деякий час розжарені каміння вкидаєте у вам посуд з водою. Таким чином гаряче каміння визве процес кипіння води без пошкодження кори вогнем.

 

Притулок. Вам слід подбати про притулок, в якому ви перебуватимете на природі, щоб захиститися від несприятливих погодніх умов, звірів та холоду. Укриття повинне бути міцним, не пропускати дощ, повинне зберігати та накопичувати тепло та бути відносно просторим та зручним. Школа виживання: як зробити курінь в дикій місцевості

 

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
1 коментарій Додати коментар
avatar
0
1 coolstalker79 • 21:04, 05.11.2018 [Матеріал]
подвес для котелка удивил
avatar