Головне меню
Основи полювання з норними собаками

Полювання з норним собакою вимагає від мисливця хорошої орієнтації в угіддях і знання нір, які знаходяться на їх території. Важливо проводити моніторинг цих нір, це дозволить заощадити час безпосередньо під час полювання. Крім нір стратегічними точками можуть бути, звичайно, стоги, їх полюбляють лисиці, куниці, борсуки та єнотовидні собаки. Також, слід звернути увагу на купи гілок.

Щоб похвалитися хорошими результатами і повернутися з полювання задоволеним, Ви повинні мати добре навченого мисливського пса. Чотирилапий помічник прекрасно справиться з дослідженням нори. Він має бути рішучим і виваженим. Роль норного собаки, під час такого полювання важко переоцінити, йому найважче, адже пес повинен змусити звірину покинути укриття. І коли собака замешкається, він може постраждати. Добре підготовлені собаки під час полювання можуть допомогти мисливцю здобути навіть кілька хижаків. До норних собак належать жорсткошерстні і гладкошерсті фокстер'єри, вельштер'єри, жорсткошерстні і гладкошерсті ягдтер'єри, гладкошерсті, жорсткошерстні і довгошерсті такси. Всі ці породи наділені необхідними мисливськими якостями, що полягають у здатності собаки вигнати звірину з нори, якою б складності вона не була і яким би злісним і сильним не був звір.

Багато мисливців, котрі вирішили полювати з норною собакою, розуміючи що піддають свого улюбленця неабиякому ризику, стараються його мінімізувати оснащуючи чотирилапого друга спеціальним обладнанням для пошуку собаки під землею. На ринку є багато подібних пристроїв, прикладом може бути Terrier Finder, і хоча його ціна для більшості мисливців є досить значимою (в районі 3000 грн і залежить від моделі і того який курс валют), його варто придбати.  Пристрій є надзвичайно корисним, адже може врятувати вашого вихованця від великих неприємностей. Локатор може бути необхідним, коли собаку притискає землею, або коли вона застряє між переходами. У разі ув'язнення собаки в норі, щоб врятувати його, у мисливця при собі повинні бути: лопата, ліхтар, сокира, пилка для дерева. Завдяки такому спорядженню, Ви не будете витрачати час на пошуки допомоги.

Успіх полювання з норним собакою залежить не тільки від рішучості і ефективності собаки, а й від здорового глузду мисливця. Важливо не проявляти свою присутність, підходити проти вітру, і не відзиватись до собаки. Мисливець повинен пильно стежити за виходом з нори. Якщо з першої спроби хижак не вийшов, потрібно зачекати близько 30-ти хвилин, і лише після цього повторно пустити собаку в нору.

Полювання з норними собаками є динамічним, тому мисливець повинен бути холоднокровним, рішучим і з тверезим розумом.

http://www.huntingukraine.com

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar