Головне меню
Троплення тварин

Троплення дичини не таке складне, як вважають більшість мисливців, особливо ті з них хто тільки починає свій мисливськимй шлях. Крім того це заняття надзвичайно цікаве і корисне, оскільки значно підвищує шанси на зустріч зі звіром, а значить і вдале полювання. Щоб вдало обрати місце засідки, мисливці зобов'язані помічати будь-який слід, що залишають звірі. Це дуже важливо і потрібно для того щоб визначити вид дичини, її стать, розміри, час коли звірина залишила слід, і, навіть що вона (дичина) робила (відпочивала, кормилася, і т.д.) Таким чином, важливо навчитись досягати такого стану концетрації та спостережливості, коли око помічає, а мозок аналізує найдрібніші деталі навколо себе.

Звичайно, цього неможливо купити, позичити, чи взяти в кредит. Такі знання та досвід отримуються тільки шляхом постійного вивчення повадок звірини, спостережливістю, що в свою чергу потребує багатьох годин проведених в угіддях.

Як птахи так і ссавці, які проживають на даній території позначають свою присутність різноманітними слідами. Під час прогулянок на природі, або під час туристичних походів зазвичай ми спостерігаємо багато видів птахів, але рідко зустрічаємо представників ссавців. Це пов'язано з тим, що більшість птахів, веде денний спосіб життя і проявляють свою присутність співом та іншими звуками. Ссавці ж, найбільш активні в нічний час, а день проводять в ретельно відібраному укритті. В день ми зазвичай бачимо ссавців в бігу (в основному косуль і зайців), як правило, це ті, яких сполохали, і які через це покинули своє укриття.

Розпізнати вид дичини можна після ретельного огляду їх сховищ (нір, ям, щілин, гнізд і т.д.), по слідах на рослинах, деревах, фруктах та по відходах їх життєдіяльності. Важливими підказками можуть бути пір'я, шерсть, падаль і залишки їжі.

Проникливий спостережливий мисливець, будучи в лісі, помітить звірячі стежки і інші знаки. Вміння їх читати дає нам можливість поглибити свої знання про звички тварин. Стежки по яких пересуваються тварини, як правило, не обираються ними просто так. І, якщо вже така стежка прокладена, і веде, наприклад, до джерел їжі та води, то вона буде використовуватись регулярно. Ця інформація дуже важлива для нас. Якщо ми знайдемо стежку, що веде до води, і на ній будуть сліди косулі, ми можемо бути впевнені, що сьогодні ввечері або завтра вранці можна буде спостерігати і самих власників слідів на цій стежці.

Таким чином для кожного мисливця, або любителя природи, щоб підвищити свої шанси на зустріч з звіром надзвичайно важливо вміти читати сліди та знаки, що залишають після себе тварини, що вимагає знань біології тварин, основ їх життєдіяльності, знань про їх звички та природніх ворогів, що досягається лише постійним самовдосконаленням, навчанням та практикою.

http://www.huntingukraine.com

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar