Головне меню
Ліки наших предків - дьоготь

З давніх часів слов'яни та інші північні племена використовували березовий дьоготь в повсякденному житті. А в Європі назву «руське масло» здавна було закріплено саме за цією маслянистою, специфічно запашною речовиною. Березу шанували наші предки, а все тому, що вона давала - деревину, бересту, листя - вважали цілющим. Саме з берести наші предки навчилися, шляхом сухої перегонки, витягувати берестяний дьоготь, який має застосування не тільки в медицині, але і в побуті: для змащування тертьових деталей візків, возів, карет, для додання кольору, захисту і блиску шкіряних виробів. Крім березового існують ялівцевий, сосновий і буковий деревні дьогті.

З розповіді практикуючого - березовий дьоготь як ліки:

Років зо три тому запримітив я, що сусідка дьогтем змащує своїй корові копита і роги. «Це ще навіщо?» - «Та грибок у неї». Але ж і у мене грибок на ногах. Полікуюся, думаю, і я дьогтем.

І став ним нігті собі мазати. Вийшло, вилікувався. Потім сусідів по дачі лікував. Теж допомогло. Написав про свої досліди в газету - читачі листами засипали: «Розкажіть детальніше, як і що ... Що ще дьоготь лікує? А я цим дьогтем то-то і те-то вилікував (а) ». І - подяки мені за рецепт.

І знаєте, так захопився я дьогтем! Став про нього справлятися, де тільки міг.

А він березовий і берестовий буває. Перший - продукт сухої перегонки частини кори берези. Берестовий - це вже продукт сухої перегонки молодої берести, здертої з берези. Виготовлення його більш трудомістке, зате виходить дьоготь чистий, з приємним запахом. Його намагаються використовувати тільки для внутрішнього лікування і при деяких шкірних захворювань.

І той і інший мають сильну протимікробну, антисептичну дію.

Так ось, став я на «Дігтярка» замовляти для себе чистий дьоготь, щоб можна пити. Спочатку на собі випробував лікування ним, а потім і на знайомих - хто хотів пройти цей курс лікування. Правда, у деяких дьоготь викликає алергію. Так, адже алергію викликає не тільки він. А багатьох, наскільки знаю, виліковує.

На роботі прибиральниця (62 роки) різними недугами томилася. Тиск 190/110, підвищений рівень холестерину і цукру в крові, здуття вен на ногах, слабкість. Стала вона за 20 хвилин до їди дьоготь пити: починаючи від однієї краплі до 10, потім у зворотному порядку порядку спадання - на ст. л. молока. Таким чином, курс лікування - 20 днів - закінчила і відчула себе краще. Вени сховалися, аналізи хороші.

Чоловік страждав на хронічний простатит. Уролог не міг йому допомогти. А дьоготь допоміг. Нагрівав мужик половину червоної цегли, клав в порожнє металеве відро, капав на цеглу 2 краплі дьогтю. Дим йшов! Ним-то простатит і лікується. 15-20 хвилин перед сном голим задом сидів мужичок на відрі (так більше й не висидіти - сильно припікає). Три процедури - і вже наступило поліпшення.

Тими ж паровими дьогтьовими ваннами люди виліковували геморой (через 6 процедур шишки розсмоктувалися), жіночі запальні захворювання.

А одна жінка вилікувала мастопатію. На шматочок швидкорозчинного цукру вона капала краплю дьогтю і смоктала, поки цукор не розчиниться. Запивала ковтком-другим води. З кожним разом по одній вона збільшувала кількість крапель, поки не довела їх до 20. Потім пішла на зниження - по одній знову ж. Коли справа дійшла до однієї краплі, жінка зробила перерву в три місяці. Потім почала все по новій. Лікування було тривале, близько двох років. Досвід лікування виявився настільки великий, що я навіть склав докладну методичку. Ось вона.

▪ Цукровий діабет, тромбофлебіт, інсульт

Прийом всередину від 1 до 10 крапель, збільшуючи дозу по краплі щодня, на ст. л. молока, соку моркви. Потім від 10 до 1 краплі, зменшуючи дозу по краплі. Приймати за 20 хвилин до їжі раз на день.

▪ Геморой

Взяти 1/2 частина цегли (червоної), нагріти її на газі або електроплитці. Нагріту цегла покласти в порожнє залізне відро, капнути 2 краплі дьогтю на цеглу, піде дим. Сідати голою попою на відро на 15-20 хвилин. Більше не повинно тривати, буде сильно прогрівати паром. Цю процедуру робіть ввечері перед сном. Лягайте спати. Вранці встанете - больових відчуттів не буде. А через 6 днів всі ваші шишки розсмокчуться.

▪ Псоріаз

Хворі місця змащувати очищеним дьогтем, змішаним з попелом від спаленої берези. Пропорція: 3/4 дьогтю і 1/4 попелу.

▪ Екзема

2 ст. л. дьогтю, ст. л. сірки горючої, 1/2 ст. л. бджолиного воску, ст. л. меду, ст. л. розтертого мідного купоросу, ст. л. оцтової есенції, 4 ст. л. соняшникової олії. Все перемішати, потім протягом 20 хвилин нагрівати на слабкому вогні, постійно помішуючи суміш, остудити. Отриманою маззю змащувати уражені екземою місця тонким шаром.

▪ Трофічна виразка

Взяти в рівних частинах дьоготь і сік каланхое. Все змішати. Намочити бинт і накласти на виразку у вигляді компресу. Через 3 процедури виразки не буде, затягнеться.

▪ Рак горла, шлунка

Пити берестовий дьоготь (якщо здорові нирки) з теплим кип'яченим молоком. У перший день в молоко капати краплю дьогтю. У другий день - 2 краплі, в третій - 3 і так довести до 20 крапель. Після цього зменшувати прийом дьогтю, так само поступово доводячи до краплі.

▪ Інфекція сечостатевої сфери

Пити берестовий дьоготь за схемою, як в пункті 1. Крім того, з березового дьогтю приготувати дьогтьову воду. Дігтярна вода в основному зарекомендувала себе для лікування дітей і тих осіб, які не можуть переносити запах дьогтю. Дегтярною водою лікують такі хвороби, як запори, астма, водяні хвороби, випадання волосся, пігментація шкіри, віспа, гангрена, рожа, короста, проказа.

▪ Приготування дігтярної води

Взяти 4 л холодної джерельної води, 500 г дьогтю, перемішати дерев'яною палицею протягом 5 хвилин. Посудину щільно закрити на 2 доби, щоб дьоготь відстоявся. Обережно зняти піну дьогтю, не збовтуючи, злити прозору рідину і зберігати її в щільно закритому посуді (пляшці). Залишки дьоготю вже цілющих властивостей не мають, тому йде для господарських потреб. Хороша дігтярна вода прозора і кольором нагадує хороше сухе виноградне вино.
Дозування прийому води всередину: дорослим 100 г вранці за 15-20 хвилин до їжі; дітям 50 г вранці за 15-20 хвилин до їжі; немовлятам від 2 до 4 ч. л. 2 рази в день через годину після їжі.

▪ Випадання волосся

Втирати в голову дьогтьову воду, буквально через короткий час будуть рости густе волосся.

▪ Пігментація шкіри

Пити дьогтьову воду і втирати її в уражені ділянки шкіри.

▪ Цистит

5-10 крапель березового дьогтю злити склянкою теплого молока, розмішати і приймати по 1/2 склянки 3 рази на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування - 5 днів.

▪ Свербіжний лишай

Ст. л. берестового дьогтю змішати з 3 ст. л. риб'ячого жиру, намазати цією маззю ганчірочку і прив'язати до позбавляю. Курс лікування - 10 днів, по 30 хвилин кожна процедура.

▪ Епідермофітія

Мікоз великих складок, епідермофітія стоп, нігтів.
Ці захворювання добре лікуються 5-10% -ми сірчано-дьогтьовими мазями.

▪ Трофічна виразка

Березовий дьоготь змішати з соком каланхое в рівних частинах 1: 1. Накласти на виразку бинт у вигляді компресу. Курс лікування - від 3 до 5 процедур.

▪ Ангіна

10 г берестового дьогтю, 30 г масла календули, 40 хвилин томити на водяній бані (масло приготувати з квіток календули: 10 г квіток, 10 г соняшникової олії). Капати на мову 5-6 крапель і смоктати 2-3 хвилини.

▪ Демодекс

Уражені місця мазати дьогтем. Курс лікування - 30 днів.

▪ Мастопатія

На шматочок швидкорозчинного цукру капнути краплю дьогтю і смоктати, поки цукор не розчиниться, потім запити невеликою кількістю води. Постійно додаючи поодному, довести кількість дьогтю до 20 крапель і назад до краплі, як сказано в пункті 6. 2-3 місяці відпочивати і знову пити. Лікування це тривале, 2 роки.

▪ Грибок нігтів

Помити і розпарити ноги в теплій мильній воді, нігті підстригти. Ноги насухо витерти, особливо між пальцями. На сірник намотати ватку, змочити її дьогтем, намазати всі нігті, намагаючись дьоготь заштовхувати під нігті. Через 10-15 хвилин дьоготь прибрати ваткою. За ці 15 хвилин дьоготь вже встиг вбратися в шкіру і буде там боротися з грибком. Варто тільки помити ноги господарським милом, дьоготь майже вимивається з-під нігтів і з шкіри.

Ноги мийте, скільки захочете, коли хочете. Але не забувайте після миття обов'язково намазати нігті дьогтем. Якщо є свербіж і тріщини між пальцями, то дьогтем НЕ мазати, а зробити наступне: ч. л. дьогтю, 3 ч. л. соняшникової рафінованої олії змішати і змастити між пальцями, через 20 хвилин прибрати. Спочатку один день мазати, 2 дні - відпочинок. Потім - два дня мазати, 3 дні - відпочинок. Нарешті, один день мазати, 3 дні - відпочинок. І так мазати до кінця першого місяця. 2-й місяць: 1 раз через п'ять днів. 3-й місяць: 1 раз через 10 днів.

Крім того, не забувайте продезінфікувати старе взуття: грибки в ньому можуть жити довго. Інфекція знищується, якщо покласти в туфлю шматочок ватки, марлі, змоченою дьогтем.

▪ Хвороби суглобів

Налити в долоньку трохи дьогтю і намазати хворий суглоб. Як тільки почне суглоб пощипувати або поколювати, негайно дьоготь приберіть м'якою ганчіркою. На це піде приблизно 15-20 хвилин. Через годину суглоб помити з милом мочалкою. Дьоготь свою справу зробив, тобто розбив солі. На інший день накласти на хворий суглоб глину (будь-яку - білу, блакитну, червону), тільки щоб глина була без піску, липкою. Розвести її до густоти сметани. І намазати хворий суглоб. Накривати не потрібно. Через деякий час глина буде сохнути і стягувати шкіру. Тим самим витягати солі з суглоба. На суглобі буде видна сіль, і на смак вона солона. Глину на суглобі тримати за часом на розсуд хворого, так як можуть виникнути сильні болі при витягуванні солей.
Схема лікування: 1-й день - лікування дьогтем. 2-й день - лікування глиною. Відпочинок - 2 дня. 5-й день - лікування дьогтем. 6-й день - лікування глиною. Відпочинок - 3 дні. 10-й день - лікування дьогтем. 11-й день - лікування глиною. І все. Має настати полегшення або навіть одужання. Можна повторити лікування за вказаною схемою.

▪ Тромбофлебіт, інсульт

Пити березовий дьоготь за схемою, зазначеної в пункті 6.

▪ Туберкульоз

Пити березовий дьоготь від 1 краплі до 40 крапель, збільшуючи дозу по краплі щодня, потім зменшуючи дозу від 40 крапель до 1. Через 2 місяці курс лікування повторити. Дьоготь пити з молоком (1 ст. Л.).

Якщо у хворого після зняття дьогтю з шкіри з'явилося почервоніння або шкіра стала вологою, то через 1-2 години після зняття дьогтю нанести цинкову пасту або цинкову водну суміш.

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar