Головне меню
Основи манення лиса

Розглянемо основні принципи манення лиса. Хоча полювання на лисиць закінчується, як правило, наприкінці зими, є угіддя які заселяються глухарем, тетеревом, фазаном чи зайцем, і в яких полювання на лиса може тривати навіть цілий рік. Особливо часто такі угіддя зустрічаються за кордоном.

Отож, як манити лиса?

Мисливці використовують манок який імітує звуки ув'язненого або пораненного зайця. Успіх цього методу пов'язаний з природними інстинктами лисиць. Хижак швидко відчуває сигнал, який асоціюється у неї з легкою здобиччю, а саме з ув'язненим, або, ще краще пораненим зайцем. Ця форма манення лиса використовується пізньої осені та взимку в ловецьких угіддях які багаті на зайця.

Манок, який використовується мисливцями протягом цілого року - це імітація писку миші. Це пов'язано з тим, що миші, та інші гризуни є основою раціону рудої хижачки. Такий манок дуже ефективно приваблює руду, часто лиси підходять на дуже близьку відстань до мисливця і це дозволяє зробити безпроблемний влучний постріл. Імітувати звуки гризунів, найкраще, на невеликій відстані порядка 300-500 метрів, щоб мисливець весь час тримав в полі зору мишкуючого лиса. Цей метод добре працює під час жнив, коли на полі багато стерні.

Перелічені методи манення не використовують в період тічки лисиць. У цій ситуації, залишається імітувати звуки які видають тічні лисиці. Це тихий, протяжний відгук досить високих тонів, що утворюєть в результаті кількох коротких свистів. Під час тічки самці одурманені феромонами, добре реагують на таке манення і підходять досить близько для пострілу.

Слід також сказати, що під час манення будь-якої звірини, особливо лисиць, ми повинні пам'ятати кілька основних правил, які безпосередньо впливають на успіх полювання: потрібно добре ознайомитися з місцем полювання, відповідно обрати місце для засідки, перевірити напрям вітру, обрати відповідний маскуючий одяг, і, після займання позиції, перед маненням потрібно зачекати 20-30 хвилин, щоб в околицях місця полювання настав спокій.

http://www.huntingukraine.com

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar